Kosár (0 tétel) | Főoldal | Modell szakszótár | Kapcsolat
Hívjon bennünket. Rendeljen tőlünk online!  Hívjon! +36 1 318-1944
Cégünkről

CÉGÜNKRŐL

Cégünkről

Nagy örömmel köszöntjük a Managertoys honlapján!

Sokan talán még ma is azt gondolják, hogy a modellezés valami különleges, egzotikus dolog, ahol hatalmas szakértelemre van szükség, szerszámok kellenek, meg forrasztópáka, meg klub. Meg borzasztóan sok pénzbe kerül. Pedig nem!

Itt is megváltozott minden, akárcsak más technikai eszközöknél mindenütt a világon az utóbbi években. Hol vannak pl. ma már a mobiltelefonok a régi kofferektől vagy csak a közelmúlt féltégláitól! És persze a kezelésük is sokszor a szó legszorosabb értelmében gyerekjátékká vált.

Hasonló forradalom ment végbe a modellezés terén is. Az elektronika rohamos fejlődése, a mobiltelefonokból ismert új akkumulátortechnika itt is olyan változásokat hozott, amely ma már bárkinek elérhetővé teszi az egykor szinte szakmának számító, kőkemény hobbiként űzött modellezést.

Az elektronikai forradalom - ismét csak a mobiltelefon analógiánál maradva - nemcsak a modellek tudását növelte meg, hanem ezt a tudást sokszor egészen meglepően apró méretű szerkezetekbe sűrítette, amelyek ugyanakkor teljes, sőt nem ritkán megtöbbszörözött funkcionalitással rendelkeznek. Ráadásul most már a kifinomult elektronikáknak köszönhetően a kezelésük is egyre inkább gyerekjáték. Ja és persze a kedvenc hasonlatunknál maradva, az árak is elképzelhetetlenül lecsökkentek! Természetesen ezért ma már nem szükségszerűen kötelező gyakorlat a modellhobbi komoly felkészülést igénylő barkács része, hiszen legtöbbünknek egyébként sincs erre ideje és általában határozott vágyat sem érzünk ezt kitanulni.

Játszani szeretnénk mindannyian!

Ki a dobozból, bekapcs és huss. Már gurul is. Vagy repül! A nappaliban vagy akár az irodában. Cigarettaszünet helyett irodabajnokság a nagy tárgyalóban.

Hát valami ilyesmiből alakult ki ez a Managertoys. Mi magunk elkötelezett játszó felnőttek vagyunk. Az átlagnál talán egy picit mélyebben megérintett bennünket a dolog modellezés oldala, de ahogyan az már lenni szokott, kevés szabadidővel rendelkezünk. Ezért aztán a fúrás-faragást elhagyva villámgyorsan rákaptunk a mostanában megjelent "dobozos" RTR (Ready to Run) és RTF (Ready to Fly) modellekre.

Ezeket ugyan sokszor éri az elkötelezett modellezők részéről az a vád, hogy "csak" játékok, mert valóban nem a klasszikus értelemben vett "modellsport" eszközök, de mi nem is akartunk soha komolyan versenyezni velük. Legfeljebb egymás közt vagy a gyerekekkel. Arra viszont kiválóan alkalmasak, nem kerül hosszú időbe az elkészítésük és nem igényelnek külön szakértelmet. Tudásban és minőségben viszont egyre inkább megközelítik a "profi" modelleket.

Néhány éves saját tapasztalatunk, a barátok ismerősök folyamatos lelkesedése és érdeklődése és nyaggatása meggyőzött bennünket arról, hogy rajtunk kívül is sokan vannak, akik érdeklődnek a modellezés iránt, de leginkább tartanak tőle, mert jellemzően csak hallomásból ismerik és még nem nagyon találkoztak a közelmúlt újdonságaival sem. Örülnének viszont egy olyan "felnőttjáték" boltnak, ahol kész, ugyanakkor igényes, profi modellek találhatók megfelelő minőségben, választékban. Természetesen a manapság már jogosan elvárt tanácsadással, szervizzel, hogy a modellezés tényleg semmi más, csak csak élvezetes játék legyen.

A modellezés kapcsán azért óhatatlanul felbukkan néhány olyan szó, amely a hétköznapi életben nem feltétlenül használatos. Az oldalon elérhető egy folyamatosan bővülő "modell szakszótár", amelyből megtudható, hogy mi micsoda a modellezésben. Mit takar az "AM", "FM", mire való a szervo, meg a kvarcpár, mit jelentenek a különféle MegaHertz-ek. Ugyanitt szó lesz a távirányítós modellek használatával kapcsolatos néhány praktikus tudnivalóról is.

Az általunk kizárólagosan forgalmazott 1:28 méretarányú iWaver modelleken kívül üzletünkben megtalálhatók a Tamiya, Kyosho, Carson, és más nagy gyártók termékei is.

Elsősorban "dobozos", vagyis RTR - Ready to Run és RTF - Ready to Fly termékek forgalmazását tűztük ki célul. Természetesen ezekhez a pót és tuning alkatrészek folyamatosan redelkezésre állnak.

Üzletünkben, telefonon és E-mail-ben is állunk a modellezéssel még csak most ismerkedők vagy kezdők rendelkezésére. Szívesen segítünk az apróbb javításokban, tuningolásban.

A felsoroltakon túl néhány igazi csemege is található nálunk. A Softair fegyverek igazi férfias játékok. De ha a modellezésnél maradunk, akkor azt szinte biztosan állíthatjuk, hogy pl. a Tamiya kamionjától vagy Ford pickup-jától még az "igazi" modellezőknek is eláll a lélegzete!

Az aktuális akciókról, hírekről az oldal folyamatos tájékoztatást nyújt, de látogatóinknak lehetőséget biztosítunk majd arra is, hogy erről hírlevél formájában is tudomást szerezhessenek.

Jó szórakozást és élvezetes játékot kívánunk!

Sipos Zoltán

iwaver tamiya carson model sport kyosho